Eliptiskais trenažieris pret Skrejceliņu - kuru izvēlēties?

Eliptiskais trenažieris pret Skrejceliņu - kuru izvēlēties?

Vēlaties iegādāties kardio trenažieri mājām, bet nezinat, kurš tieši Jums ir piemērotāks? Šis raksts palīdzēs pieņemt pareizo lēmumu.

Eliptiskā trenažiera priekšrocības

Viena no galvenajām eliptiskā trenažiera izmantošanas priekšrocībām ir, ka tas nodrošina vieglu  kardio treniņu, ļaujot izvairīties no pārslodzes, kas ir raksturīga citām kardio aktivitātēm piemēram, skriešanai. Ja vingrojums tiek izpildīts pareizi, tam ir minimāla ietekme uz gūžas, ceļgalu un potīšu locītavām. Tāpat kā eliptiskais trenažieris, arī velotrenažieris un airēšanas trenažieris nodrošinās treniņu ar zemu traumu iespējamību.

Atšķirībā no skrejceliņa, eliptiskais trenažieris var nodrošināt pilnu ķermeņa treniņu ar nosacījumu, ka izmantojat rokturus. Efektīvam ķermeņa treniņam, Jums nepieciešams aktīvi piespiest un pavilkt rokturus, vienlaikus piesaistot ķermeņa augšdaļas muskuļus - tas tiek veikts vienlaicīgi ar kustību un spēku, ko ģenerē Jūsu kāju muskulatūra. Ja Jūs vēlaties koncentrēties uz ķermeņa apakšdaļas muskuļu trenēšanu, varat atteikties no rokturu izmantošanas, koncentrējot slodzi uz kāju un vidukļa muskulatūru.

Parasti eliptiskie trenažieri tiek uzskatīti par nedaudz drošākiem nekā skrejceliņi, jo Jūsu kājas nekad neatraujas no pedāļiem. Tas novērš iespējamās neparedzētās kustības, kuru rezultātā var zaudēt līdzsvaru.

Atkarībā no trenažiera veida, dažiem skrejceliņiem ir nepieciešama regulāra apkope, savukārt eliptiskajam trenažierim tā nav. Kaut arī, veicot apkopi, ir nepieciešama tikai skrejceļa jostas eļļošana un, iespējams, tās centrēšana. Ja meklējat trenažieri, kuram nav nepieciešana regulāra apkope, varat apsvērt domu par eliptisko trenažieri vai tādu skrejceliņu, kuram nav vajadzīga regulāra apkope.

Atkarībā no modeļa, daži eliptiskie trenažieri ļaus Jums mīt pedāļus arī atpakaļgaitā, koncentrējot treniņu uz citām kāju muskuļu grupām.

 

Skrejceliņa priekšrocības

Skriešana uz skrejceliņa nodrošina pilnvērtīgāku treniņu, salīdzinot ar skriešanu ārā. Jūsu treniņš tiks pilnībā koncentrēts uz apakšstilbu, augšstilbu, iegurņa un gūžas muskuļiem. Ārā nepatīkami laikapstākļi? Dienas grafikā par maz brīvā laika? Iegādājoties skrejceliņu, nebūs jāsatraucas, ka dažādu nepatīkamu apstākļu sakritību dēļ jāizlaiž treniņš. 

Atšķirībā no eliptiskā trenažiera, skriešana uz skrejceliņa ļauj kājām pilnībā atrauties no trenažiera virsmas, iesaistot vidukļa muskuļus, lai stabilizētu un centrētu ķermeni.

Lai arī skrejceliņš un eliptiskais trenažieris ir apmēram vienādi izmēros, skrejceliņš parasti ir īsāks un vieglāk ievietojams telpā, kurā ir vidēja augstuma griesti. Eliptiskais trenažieris ir garāks, un tā pedāļu rotācijas dēļ, tas aizņem vairāk vietas. Turklāt, cilvēkiem ir tendence nedaudz “atsperties”, izmantojot eliptisko trenažieri, it īpaši rotācijas augšējā punktā, tāpēc būtu nepieciešama telpa ar nedaudz augstākiem griestiem. Ņemot vērā iepriekš minēto, ja Jums ir ierobežota telpas platība, skrejceliņš var būt piemērotāks.

 

Svara samazināšana: Eliptiskais trenažieris pret skrejceliņu

Kopumā dažādu veidu kardio trenažieri būs efektīvi cīņā ar lieko svaru. Bet viss ir atkarīgs no tā, cik daudz piepūles Jūs esat gatavs ieguldīt savos treniņos. Jo vairāk Jūs palielināsiet pretestību, slīpumu vai ātrumu, jo vairāk Jūs palielināsiet sadedzināto kaloriju skaitu un ātrak zaudēsiet svaru. Tātad, ja Jūsu mērķis ir zaudēt lieko svaru gan skrejceliņš, gan eliptiskais trenažieris būs ideāls palīgs.

Piezīme: izvēloties, sev piemēroto trenažieri, atcerieties, ka jebkurš fitnesa aprīkojums ir efektīvs tikai tad, ja tiek izmantots regulāri! Izvirziet sev sasniedzamus mērķus un izveidojiet savas veselības uzlabošanas un nostiprināšanas plānu gan šodienai, gan arī priekšdienām!