Kā izmantot vibrējošo masāžas rulli rekreācijai?

Kā izmantot vibrējošo masāžas rulli rekreācijai?

Tā kā tirgū ir tik daudz rekreācijai paredzētu ierīču, izvēle var šķist grūta. Sākot ar masāžas bumbiņām un beidzot ar kompresijas masāžas zābakiem, izdomāt, kas Jums vislabāk atbilstu var būt diezgan sarežģīti.

Apsveriet pasmasāžas ruļļus. Kā pašmasāžas ierīces, no saspiesto putu materiāla veidotie ruļļi tika izgudroti jau 80. gados. Kopš tā laika to popularitāte ir krasi pieaugusi un ir paplašinājies to praktiskā pielietojuma klāsts. Tagad tas ietver arī jaunākās paaudzes ierīces – vibrējošos pašmasāžas ruļļus.

Therabody ir  izstrādājuš vibrējošo saspiesto putu materiāla rulli, ieviešot unikālas formas un materiālus, kas īpaši izstrādāti, lai garantētu vislabāko gala rezultātu. Dažreiz ar labāko rīku vien nepietiek, tāpēc lietotne Therabody App palīdzēs Jums optimizēt tā izmantošanu, katrā solī.

Kā darbojas vibrējošais masāžas rullis?

Lai saprastu vibrējošā masāžas ruļļa priekšrocības, vispirms ir jāsaprot, kā darbojas tipisks (nevibrējošs) putu materiāla rullis. Tā kā ir pieejams tik plašs masāžas ruļļu klāsts, sākot no mīkstajiem un elastīgajiem līdz cietajiem un robainajiem, konkrētā pielietojuma izcelšana var būt sarežģīta. Tomēr ir dažas universālas lietošanas priekšrocības, kuras var sasniegt ar lielāko daļu masāžas ruļļu.

Pirmkārt, rullējamo mašāžas ierīču mērķis ir izdarīt spiedienu uz ķermeni. Šis rites spiediens samazina muskuļu sasprindzinājumu, palielina asinsriti masējamā zonā un var mazināt muskuļu sāpīgumu un diskomfortu. Kopā tas var palīdzēt palielināt kustību amplitūdu un sagatavoties fiziskām aktivitātēm, uzlabot atveseļošanos vai palīdzēt pārmērīgi noslogotiem muskuļiem atpūsties, lai uzlabotu Jūsu stāju.

Piešķirot laiku muskuļu rullēšanai, stiepšanai un atslābināšanai, Jūs atbrīvojiet tos no saspringuma, un tas var palīdzēt Jūsu ķermenim līdzsvaroties, relaksēties un atgūties pēc smaga treniņa. Ruļļu dažādās faktūras un unikālas formas ir paredzētas, lai optimizētu spiedienu uz ķermeni, padara masāžu vēl efektīvāku.

Tātad, kādas ir vibrējošā masāžas ruļļa priekšrocības?

Vibrējošie saspiestā putu materiāla masāžas ruļļi var palīdzēt atgūties efektīvāk nekā standarta ruļļi, izmantojot procesu, ko sauc par vibrācijas terapiju. Tas notiek, pielietojot vibrāciju lokalizētā ķermeņa zonā. Vibrācija var palielināt asins plūsmu, mazināt sāpes un jutīgumu, mazināt muskuļu sasprindzinājumu un sasildīt tos.

Kā lietot vibrējošo masāžas rulli?

Lai gan vibrējošiem masāžas ruļļiem ir daudz pielietojuma veidu, vispārējā tehnika paliek nemainīga. Sāciet novietojot vibrējošo rulli uz grīdas vai virsmas, kuru varat izmantot. Mēs iesakām izmantot jogas vai fitnesa paklājiņu, labākam komfortam.

Atlaidiet ķermeņa daļu, ko vēlaties izmasēt uz ruļļa ar nelielu spiedienu. Rullējiet to, veltot īpašu uzmanīgu muskuļu mezgliem; sāpīgajām un  jutīgajām zonām. Jūs varat pievienot papildu spiedienu uz leju, paceļot ķermeni no zemes, lai panāktu sviras efektu, vai lēnām pārvietojot tuvumā esošās locītavas to kustību diapazonā. Veltiem 60–120 sekundes katrai ķermeņa zonai, lai gūtu maksimālu labumu no sesijas.

Mērķtiecīgās vibrācijas palīdzēs novērst Jūsu domas no sāpēm, kas rodas, masējot īpaši sāpīgos muskuļus, vienlaikus palielinot asinsriti un radot patīkamu sasilšanas sajūtu. Palielinoties asins plūsmai, tā ne tikai ienes muskuļos tik ļoti nepieciešamo skābekli, bet arī palīdz izvadīt vielmaiņas atkritumus.

Turpiniet šo mašāžu visām muskuļu grupām, kuras ir saspringtas, sāpīgas un/vai kurām ir mezgli un krampji. Apvienojiet to ar Theragun dziļo audu masāžu, stiepšanos un apzinātu elpošanu, lai pilnībā atjaunotos.

Īss piecu soļu ceļvedis Wave Family Roller ierīces lietošanai:

  1. Ieslēdziet Wave ierīci, stingri nospiežot un 1-2 sekundes turot nospiestu ieslēgšanas / izslēgšanas pogu.
  2. Ieīce automātiski sāks darboties ar zemākajiem vibrācijas iestatījumiem. Lai palielinātu frekvenci (vibrācijas ātrumu), īsi nospiediet “+” pogu, līdz vēlamā frekvence ir aktīva.
  3. Ja nepieciešams, novietojiet ierīci zem masējamās zonas, pakāpeniski pieliekot vieglu vai mērenu spiedienu. Lēnām ritiniet katru muskuļu grupu uz priekšu un atpakaļ, apmēram 1-2 minūtes.
  4. Lai izslēgtu Wave Device, stingri nospiediet un turiet ieslēgšanas / izslēgšanas pogu, līdz ierīce izslēdzas.
  5. Lai iegūtu optimālāku pieredzi, izmantojiet lietotni Therabody App. Tajā atradīsiet daudzus, Therabody universitātes ekspertu veidotos, pašmasāžas pamācību video un palīdzēs veikt visas darbības atbilstoši Jūsu vajadzībām.

Kā izvēlēties vibrējošo masāžas rulli?

Tāpat kā lielākajā daļā gadījumu, labākās rekreācijas ierīces atrašana būs atkarīga no tā, uz kuru ķermeņa daļu Jūs vēlaties koncentrēt masāžas terapiju. Speciāla ierīce noteiktām ķermeņa zonām, nodrošina to, ka katrs muskulis saņems vislabāko masāžu, optimizējot asins plūsmu un palīdzot atjaunoties.

Visas Wave sērijas ierīces ir viegli pārnēsājamas ar trim unikālām formām un trim atšķirīgiem mērķiem. Pateicoties viedai savienojamībai un novatoriskai viļņu faktūrai, visa Tharabody masāžas ierīču līnija ir precīzi izstrādāta, lai pielāgotu spēcīgu vibrāciju un spiedienu ķermeņa unikālajai fizioloģijai.

Wave roller: apvieno spēcīgu vibrācijas terapiju un novatorisku viļņu faktūru, lai nodrošinātu visspēcīgāko, efektīvāko visa ķermeņa masāžas pieredzi. Šis Bluetooth® iespējotais vibrējošais saspiesto putu materiāla rullis ļauj izveidot savienojumu ar lietotni Therabody, lai iegūtu personalizētas rekreācijas procedūras, atbrīvojot spriedzi un palielinot mobilitāti tur, kur tas visvairāk nepieciešams.

Wave Duo: Ergonomiski veidots mugurai, mugurkaulam un kaklam, šis pārnēsājamais viedais vibrējošais rullis ir unikāli daudzpusīgs risinājums. Piecas jaudīgas vibrācijas frekvences un viļņu rievas darbojas, lai nodrošinātu vajadzīgos spiediena leņķus vajadzīgajās vietās - samazinot spriedzi un uzlabojot kustību.

Wave Solo: Šī īpaši pārnēsājamā viedā vibrācijas terapijas ierīce nodrošina precīzu spiedienu un vibrāciju fokusētajās vietās, lai samazinātu spriedzi un uzlabotu kustību. Trīs spēcīgas vibrācijas frekvences un novatoriska viļņu faktūra ļauj tās ergonomiskajai formai dziļi iekļūt grūti sasniedzamās vietās, savukārt mūsu novatoriskā QuietRoll Technology ™ efektīvi slāpē vibrācijas skaņu. Lieliski piemērots, lai grūti sasniedzamām ķermeņa daļām, piemēram, gurniem un mazām locītavu vietām.

Vai meklējat papildu resursus vai konkrētus piemērus, kā izmantot vibrējošo masāžas rulli? Iepazīstieties ar Theragun videoklipu katalogu par to, kā pareizi izvietot muskuļu grupas, kurām ir liela slodze.

Avots: https://www.therabody.com/eu/en-lv/contentsearch?fdid=behind_the_science-how-to-use-a-vibrating-foam-roller-for-recovery

 

Īpašie produkti

Therabody Theragun Wave pašmasažas putu rullis

Therabody Theragun Wave pašmasažas putu rullis

Therabody
149.00