Padomi, kā ar SKLZ produktiem uzlabot koordināciju, ātrumu, spēku un veselību

Padomi, kā ar SKLZ produktiem uzlabot koordināciju, ātrumu, spēku un veselību

Šajā rakstā vēlamies sniegt nelielu ieskatu par to, kas ir četras galvenās lietas, kas jāuzlabo, lai sasniegtu lieliskus rezultātus sportā - koordinācija, spēks, ātrums un veselība. Ceram, ka šis raksts ļaus Jums labāk saprast pamata iemaņas, kuras nepieciešams attīstīt, lai gūtu labākos rezultātus! Apskati arī populārā amerikāņu zīmola SKLZ sporta aksesuārus un kā tie var palīdzēt attīstīt koordināciju, ātrumu, spēku un uzlabot veselību. 

4 GALVENĀS LIETAS, KAS JĀUZLABO, LAI SASNIEGTU OPTIMĀLUS SPORTA REZULTĀTUS

Parasti ir 4 lietas, kas jāuzlabo, lai sasniegtu vislabākos rezultātu - koordinācija, veselība, spēks un ātrums:

1. ĀTRUMS

Šeit runa iet par sirdsdarbības, izturības un eksplozivitātes uzlabošanu. Ātruma treniņu mērķis ir attīstīt fizisko sagatavotību un uzlabot ķermeņa enerģijas funkcionalitāti. Šie treniņi ir izcili piemēroti, lai iesildītos dažādiem sporta veidiem (skriešana, riteņbraukšana, peldēšana u.c.) vai vienkārši lai zaudētu svaru.

2. SPĒKS 

Šo treniņu mērķis ir funkcionāli uzlabot muskuļu spēku, stiprināt rumpja muskuļus un stāju. Spēka treniņi ir izcili piemēroti kalnu sporta veidiem (slēpošanai, kāpšanai, alpīnismam u.c.), cīņas sportam vai vienkārši, lai tonizētu ķermeni.

3. VESELĪBA

Šī sadaļa ietver sevī visu, kas saistīts ar profilaksi, rehabilitāciju un atveseļošanos. Mērķis ir aizsargāt organismu, atjaunot to vai uzlabot veselību un sportisko sniegumu. Ideāli piemērots fizisko spēju atjaunošanai pēc traumas vai operācijas vai vienkārši, lai rūpētos par savu ķermeni un uzturētu sevi labā formā.

4. KOORDINĀCIJA 

Šo treniņu mērķis ir uzlabot ķermeņa lokanību, līdzsvaru, veiklību, precizitāti un elpošanu. Koordinācijas treniņi palīdz uzlabot ķermeņa funkcionalitāti, kustību kontroli un vingrinājumu tehnisko izpildi. Treniņi izcili piemēroti, lai sagatavotos komandu sporta veidiem, rakešu sporta veidiem (tenisam, badmintonam, padel tenisam u.c.), golfam, cīņas sportiem vai vienkārši, lai atjaunotu harmoniju ķermenī un stiprinātu to.

VAIRĀK PAR KOORDINĀCIJU

Visiem, kam fiziskās aktivitātes un sports ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, ir vairāk vai mazāk skaidrs, kā attīstīt ātrumu, uzlabot spēku un saglabāt veselību. Taču koordinācija ir nedaudz specifiskāka, tāpēc mēs vēlamies sīkāk izskaidrot, kas ir koordinācija un kādi ir divi galvenie koordinācijas veidi.

Koordinācija ir fiziskā īpašība, kas palīdz sportistam saprast un kontrolēt precīzu kustību vai darbību tā, lai to varētu veikt ar minimālu fizisko piepūli - tas ir veids, kā apvienot dažādu ķermeņa daļu kustības, lai sasniegtu visprecīzāko rezultātu, neizmantojot lielāku piepūli, nekā nepieciešams.

Ir divi galvenie koordinācijas veidi, kuri tiek saistīti ar sportiskām aktivitātēm – vispārēja koordinācija un specifiskā koordinācija, bet abu pamatā ir vieni un tie paši neiromuskulārie modeļi.

Vispārējas koordinācijas piemērs ir, kad ar vienu roku veic apļveida kustības uz vēdera, bet ar otru roku viec vieglus sitienus virs galvas. Praktizējot šo vingrinājumu, var uzlabot labās/kreisās puses koordināciju.

Braukšana ar auto, savukārt, ir specifiskās koordinācijas piemērs.  Auto vadīšanas laikā jūsu uzmanība tiek koncentrēta uz ārējo vidi, jūsu rokas griež stūres ratu pa labi vai pa kreisi, un jūsu labā roka ik pa laikam veic kustības, lai pārslēgtu pārnesumus, un tas viss notiek vienlaicīgi ar kājām, kas kontrolē pedāļus. Mācoties braukt, šis viss liekas neiespējami un ļoti sarežģīti, bet, kad esi iemācījies, tad auto vadīšana liekas pilnīgi pašsaprotama lieta. Sportā, piemēram, rokasbumbā arī tiek izmantoti specifiskie koordinācijas vingrinājumi: skrienot, spēlētājam jānoķer bumbiņa no spēlētāja, kas atrodas pa labi. Vingrinājuma izpildes laikā spēlētājs skrien uz priekšu – ķermeņa apakšdaļa ir vērsta uz priekšu, bet rumpis un pleci pagriežas pa labi, un rokas tiek sasprindzinātas mirklī, kad jānoķer gaisā lidojošā bumba.

SKLZ PRODUKTI ĀTRUMA UN VEIKLĪBAS, KOORDINĀCIJAS, SPĒKA TRENIŅIEM UN ĶERMEŅA ATJAUNOŠANAI

SKLZ ir uz sporta rezultātiem orientēts zīmols, kas specializējas ātruma un veiklības, koordinācijas un spēka treniņiem, kā arī uz ķermeņa atjaunošanai paredzētiem produktiem. SKLZ sadarbojas ar profesionāliem treneriem un sporta komandām, lai izstrādātu produktu inovācijas un rastu labākos risinājumus, piedāvājot saviem klientiem augstākās kvalitātes sporta inventāru.

SKLZ plašajā produktu klāstā iekļauti visi nepieciešamie treniņu piederumi, lai uzlabotu sporta prasmes un izpildījumu:

 

Īpašie produkti

SKLZ 6X universalie škeršli

SKLZ 6X universalie škeršli

SKLZ
59.90
SKLZ Pro Training konusi- komplekts

SKLZ Pro Training konusi- komplekts

SKLZ
19.90
SKLZ Ātruma kāpnes

SKLZ Ātruma kāpnes

SKLZ
34.90
SKLZ Bar Masažas rullis

SKLZ Bar Masažas rullis

SKLZ
37.90
SKLZ paātrinājuma treniņu rīks

SKLZ paātrinājuma treniņu rīks

SKLZ
74.90
SKLZ Speed Rope ātruma lecamaukla

SKLZ Speed Rope ātruma lecamaukla

SKLZ
29.90