Priekšrocības, ko piedāvā airēšanas trenažieris

Priekšrocības, ko piedāvā airēšanas trenažieris

Šis raksts iepazīstinās Jūs ar galveniem ieguvumiem, izmantojot mājas airēšanas trenažieri.

Laikā, kad ar airēšanu nav iespējams nodarboties ārā, profesionālie airētāji nav vienīgie, kas var gūt labumu, ko piedāvā airēšanas trenažieri.

Ieguvumi, lietojot airēšanas trenažieri, var palīdzēt ikvienam, kas vēlas nodarboties ar vispārēju fitnesu mājas apstākļos. Kustības, kas notiek airēšanas laikā, iesaista vairākas galvenās muskuļu grupas un palīdzēs Jums attīstīt gan ķermeņa augšējo, gan apakšējo daļu. Vēl jo vairāk – airēšanas trenažieri liek Jūsu sirdij un plaušām strādāt pastiprinātā režīmā, sniedzot efektīvu aerobo treniņu.

Ieguvumi, lietojot airēšanas trenažieri:

1. Izcils aerobais treniņš

Pateicoties tam, ka kustību izpildei nepieciešams daudz izmantot lielākās muskuļu grupas, airēšanas ierīce ir efektīvs veids kā paātrināt sirdsdarbību un palielināt uzņemtā skābekļa daudzumu. Regulējamā pretestība, kas pieejama lielākajai daļai mājas airēšanas trenažieru, ļaus Jums sasniegt Jūsu mērķa sirdsdarbību, tāpat kā palēnināt to atpakaļ līdz atgūšanās sirdsdarbībai. Daži no mājas airēšanas trenažieriem ir aprīkoti ar bezvadu sirdsdarbības mērīšanas krūšu jostu, lai palīdzētu Jums kontrolēt Jūsu sirdsdarbību neatraujot rokas treniņa laikā.

2. Efektīva kaloriju dedzināšana

Treniņš uz airēšanās trenažiera sadedzina aptuveni 600 kalorijas stundā. Tas ir daudz vairāk, nekā daudzas citas mājas sporta zāles ierīces attiecīgajā tirgū var piedāvāt. Izmantojot velotrenažieri bez roku iesaistīšanas, vajadzētu trenēties aptuveni stundu un 18 minūtes, lai sasniegtu tādu pašu rezultātu kā izmantojot airēšanas trenažieri.

3. Ķermeņa augšējās daļas trenēšana

Kā Jūs jau nojaušat, airēšanas trenažieris sniedz ideālu ķermeņa augšdaļas treniņu neizejot no mājām. Tās iesaista rombveida muskuļos plecos, trapecveida muskuļus muguras augšdaļā un muguras platos muskuļus muguras lejasdaļā. Jūsu bicepsi, krūšu muskuļi un vēdera muskuļi arī tiek iesaistīti, bet ne tik lielā apjomā. Tā kā treniņa laikā jāsaglabā stingrs airu tvēriens, Jūs stiprināsiet arī plaukstas un plaukstu locītavas.

4. Ķermeņa apakšējās daļas trenēšana

Iespējams, ka Jūs būsiet pārsteigti, bet viens no airēšanas trenažiera galvenajiem bonusiem ir efektīvas ķermeņa lejasdaļas treniņš. Patiesībā, airēšanas entuziasti šo nodarbi pirmkārt aplūko kā ķermeņa lejasdaļas treniņu. Galvenie iesaistītie kāju muskuļi ir četrgalvu muskuļi augšstilbu augšdaļas priekšpusē, bet treniņā tiek nodarbināti arī ikri un iegurņa muskuļi (sēžas). Vis efektīvākam ķermeņa lejasdaļas treniņam jāizvēlas kādu no airēšanas trenažieriem ar slīdošo sēdekli.

5. Zems traumu iespējamību risks

Airēšanas kustība ir dabiska un ar zemu trieciena ietekmi un minimālu slodzi uz locītavām. Tā kā Jūs sēžat tuvu grīdai, pastāv mazāks nokrišanas risks, nekā trenējoties uz velotrenažiera. Kaut arī pastāv muguras sastiepšanas risks, Jūs to varat mazināt, ievērojot pareizu airēšanas pozīciju un kustību secību. Pareiza airēšanas poza ļauj strādāt Jūsu kājām, noņemot slodzi no Jūsu muguras.