Kas var palīdzēt ķermenim atjaunoties un kā izvēlēties sev piemērotāko pašmasāžas rīku?

Kas var palīdzēt ķermenim atjaunoties un kā izvēlēties sev piemērotāko pašmasāžas rīku?

Saruna ar Zandu Zariņu Rešetinu

 

Uzdodot jautājumu Zandai par to, kādi ir visērtākie pašmasāžas rīki un kādus viņa pati izmanto ikdienā, Zanda minēja, ka visērtākie un visvieglāk izmantojamie pašmasāžas rīki ir “pašmasāžas ruļļi” un “pašmasāžas bumbiņas”, kā piemēram, Triggerpoint GRID 1.0, CORE, Travel, GRID Ball vai pat MobiPoint. Kā arī minēja, ka salīdzinoši nesen popularitāti un atzinību ieguvušie, gan no treneru, gan no fizioterapeitu puses, perkusijas masāžas ierīces arī ir ļoti iedarbīgas un efektīvas, lai samazinātu muskuļu sāpes, atbrīvotu tos, kā arī vienkārši palutinātu savu ķermeni. Zanda pati ikdienā lietojot vibrējošo masāžas rulli, masāžas bumbiņu, kā arī iepriekš minēto perksuijas “pistoli” Theragun.

 

Mēs uzdevām arī šādu jautājumu – pēc kādiem treniņiem ir nepieciešams izmasēt savus muskuļus un kuras ķermeņa daļas ir vissvarīgāk izmasēt. Zanda minēja, ka īsti nevar iedalīt pēc kāda treniņa masāža ir nepieciešama, jo slodze paliekot slodze, un muskuļi, kuri ir bijuši slodzē, tiem ir nepieciešama masāža. Ieteikums no Zandas bija, lai pēc treniņa pašmasāžu sāk ar pēdām un tad virzās uz augšu, jo pēdas tiek iesaistītas gandrīz ikvienā treniņā. Kā arī pašmasāžas rīkus ir noderīgi izmantot arī pirms treniņa, lai aktivizētu muskuļus, piemēram, pirms jogas vai stiepšanās treniņa, atbrīvojot muskuļu fasciju, lai varētu izpildīt vingrinājumus daudz brīvāk un patīkamāk.

 

Zanda pati piebilda sarunas gaitā, ka pašmasāžas ilgumam priekš katra muskuļa nevajadzētu būt ilgākam par 30-60 sekundēm. Kā arī minēja to, ka pašmasāžas rīks var būt par cietu, tāpēc ir nepieciešams izvēlēties sev piemērotu rīku, labāk no sākuma sākt ar mīkstākiem un tad jau pats var saprast, kādas cietības pakāpes pašmasāžas rīks ir piemērots tieši Tev, jo pašmasāža var būt nedaudz sāpīga, bet kopumā procesam ir jābūt patīkamam. Interesanti mums pašiem likās, kad Zanda minēja, ka pašmašāžas rīki var paildzināt posmu no vienas līdz nākamajai terapeita vizītei līdz pat vienam mēnesim, lai gan pašmasāžas rīki pilnībā neaizstāj terapeita vizītes, jo toties terapeits ir profesionālis, kurš izprot kā strādā mūsu ķermenis.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Pašmasāžas rullis un bumbiņa ir mana "must have"

rutīna pēc katra treniņa!"

Zanda Zariņa Rešetina

 

 

 

 

 

 

 

 

Atbildot uz jautājumiem, vai ar pašmasāžas rīkiem var aizsniegt visas ķermeņa daļas, kā arī kurus muskuļus ir iespējams izmasēt, Zanda minēja, ka ar jebkuru pašmasāžas rīku var aizsniegt visas ķermeņa daļas, toties, šeit vairāk ir jārunā par rīka lielumu, jo piemēram, ar MobiPoint būs iespējams izmasēt labāk pēdas un plaukstas, toties ar rulli lielākas ķermeņa daļas. Zanda arī minēja to, ka ar pašamasāžas rīkiem var izmasēt visu ķermeni sākot no pēdām, beidzot pat līdz galvai, lai gan masējot, piemēram, vēderu vai galvu ir nepieciešamas iepriekšējas zināšanas, lai nenodarītu pats sev pāri, porti, šī informācija ir pieejama internetā, kur profesionāļi pastāsta un parāda, kā labāk izmasēt savu ķermeni, lai tas būtu kvalitatīvi un droši. Vēl Zanda minēja, ka Theragun ir ļoti ērts masāžas rīks, jo pateicoties tā trjstūra veida rokturim, ar to var piekļūt pat pašiem visgrūtāk sasniedzamajiem muskuļiem.

 

 

Beidzamais jautājums, kuru uzdevām Zandai bija – no kurienes Tu smelies informāciju, lai zinātu, kā efektīvi un kvalitatīvi izmasēt muskuļus? Zanda uzreiz minēja, ka viņas Instagramā (@zandazr) profilā ir informācija un videoklipi, kā labāk tos izmantot, bet jauniņajiem noteikti ir nepieciešams konsultēties ar treneriem vai fizioterapeitiem, lai iegūtu precīzu informāciju, kā izmasēt savu ķermeni, vingrinājumus un rutīnas piemērotas tieši Tev personīgi.