Atklāj spēku un potenciālu, ko sniedz TRX BANDIT

Atklāj spēku un potenciālu, ko sniedz TRX BANDIT

TRX vienmēr ir bijis priekšgalā ar savām inovācijām fitnesa inventāra izveidē, radot treniņu aprīkojumu, kas atbilst fitnesa entuziastu vajadzībām atrodoties jebkurā vietā un laikā.

Dienējot ASV Jūras kara flotē, TRX dibinātājs Rendijs Hetriks (Randy Hetrick) izstrādāja unikālu funkcionālo treniņu rīku – TRX piekares sistēmu. 2022. gada sākumā TRX laida klajā TRX Bandit – nelielu, bet ļoti efektīvu treniņu rīku, kas būtiski izmaina izpratni par spēka un pretestības gumijām. Šajā rakstā iepazīstināsim ar TRX Bandit priekšrocībām un daudzpusīgumu, kā arī apskatīsim četrus aizraujošus veidus, kā šo vienkāršo treniņu rīku iekļaut treniņos.

Kas ir TRX Bandit?

TRX Bandit ir universāli, ergonomiski rokturi, kas paredzēti, lai padarītu vingrinājumus ar spēka un pretestības gumijām ērtākus un efektīvākus. Iespējams, ka pretestības gumiju izraisītā nepatīkamā berzes sajūta ir iemesls, kāpēc esi izvairījies izmantot pretestības gumijas savos treniņos. Ja tā tas tiešām ir – TRX Bandit izmainīs Tavu skatījumu. TRX Bandit ir ļoti vienkārši izmantot – ergonomiskajos TRX Bandit rokturos ieslidina vēlamās pretestības spēka gumiju un treniņš var sākties! Tieši tik vienkārši! Ja iepriekš raizējies par gumiju radīto diskomfortu plaukstās, tad tagad, pateicoties ērtajiem TRX Bandit rokturiem, raizēm nav pamata. Sāc treniņu un kocentrējies uz maksimālu atkārtojumu skaitu un savu fitnesa mērķu sasniegšanu.

TRX Bandit ir pieejams kā rokturu pāris (bez gumijām) vai kā komplekts, kurā ietilpst rokturi un divas spēka pretestības gumijas. Jāpiebilst, ka TRX Bandit rokturos var iestiprināt dažādas spēka pretestības gumijas (ne tikai TRX).

Kas ir spēka pretestības gumijas?

Pirms pievēršamies dažādiem TRX Bandit pielietojuma veidiem, noskaidrosim atšķirības starp pretestības gumijām. TRX spēka pretestības gumijas ir garas, nepārtrauktas gumijas, ko galvenokārt izmanto spēka treniņos, piemēram, pietupienos un pievilkšanās vingrinājumos, kā arī traumu rehabilitācijā. Vingrošanas gumijas (mini bands jeb exercise bands) ir īsākas un plānākas, parasti tās izmanto mazāku muskuļu grupu, piemēram, plaukstu un potīšu, nostiprināšanai. Turklāt TRX Glute Bands ir izgatavotas no auduma un tām ir regulējams garums. Šīs gumijas ir īpaši izstrādātas sēžamvietas vingrinājumiem. TRX Bandit ir paredzēts lietošanai kopā ar spēka pretestības gumijām!

SPĒKA GUMIJAS

MINI BANDS

AUDUMA GUMIJAS

 

TRX Bandit pielietojuma veidi

Spēka treniņi brīvā dabā

TRX Bandit ir lielisks treniņu rīks, kuru izmantot arī spēka treniņos ārpus telpām. Kājas var kalpot kā spēka gumijas stiprinājuma punkts, līdz ar to varat veikt tādus vingrinājumus kā vilkšana no zemes, noliecieni, soļošana ar pretestību, Bicep Curls u.c. Aptinot spēka gumijas aiz muguras un piestiprinot TRX Bandit rokturus abos gumijas galos, varat imitēt arī Chest Press.

Trenējies kopā ar draugu

Ikviens treniņš var būt jautrāks un interesantāks, ja to veic kopā ar draugu. Ar TRX Bandit var veikt ne tikai spēka vingrinājumus. To var izmantot arī kardio treniņos. Piemēram, divatā varat izmēģināt tādu vingrinājumu kā sprints ar pretestību, kur apliekat gumiju ap vidukli, viens no partneriem tur gumiju, veidojot pretestību, tikmēr otrs vingrotājs skrien uz priekšu. Ja tomēr sprints nav no mīļākajiem vingrojumiem, alternatīva var būt izklupieni uz priekšu.

Rotācijas vingrinājumi

Lai veiktu vingrojumus, kuros tiek veikta ķermeņa rotācija, nepieciešams nostiprināt spēka gumiju pie kāda statiska stiprinājuma punkta, piemēram, basketbola groza staba, žoga staba, durvju roktura vai koka. Aptiniet spēka gumiju ap stiprinājuma punktu un piestipriniet gumijai TRX Bandit rokturus. Šādā veidā varēsiet veikt dažādus ķermeņa rotācijas kustības, kas līdzinās tiem pašiem vingrojumiem, kurus veic ar TRX RIP Trainer.

Nebaidies kombinēt TRX inventāru!

Ja vēlies mazliet atsvaidzināt savus treniņus, nebaidies kombinēt dažādus treniņu veidus. Piemēram, iekļauj TRX Bandit treniņā ar TRX piekares sistēmām. Treniņa laikā savstarpēji maini treniņu inventāru (TRX Bandit un TRX treniņu piekares sistēmu) un vēro muskuļu iesaistes atšķirības. Šo abu TRX treniņu rīku izmantošana padarīs treniņu izaicinošāku.

Daži vingrojumi iedvesmai: 

BANDED SINGLE ARM DEADLIFT

BANDED CHEST PRESS

BANDED BICEP CURL

 

TRX Bandit paver plašas iespējas efektīvam treniņam jebkurā vietā un laikā. TRX Bandit ergonomiskais un ērtais dizains un daudzpusīgais pielietojums ļauj veikt dažādus spēka vingrinājumus. Neatkarīgi no tā, vai Tu vēlies trenēties svaigā gaisā, kopā ar draugu, izmēģināt spēka vingrinājumus ar rotācijas elementiem, vai arī vēlies kombinēt TRX aprīkojumu, TRX Bandit ir pareizā izvēle. Iepazīsti šo ērti pārnēsājamo treniņu rīku un meties izaicinošos treniņos, lai kurp Tu dotos! Atceries, ka TRX rada tieši tādu treniņu inventāru, lai Tu varētu kārtīgi pasvīst!