Kā izvēlēties sev piemērotāko fitnesa un spēka gumiju?

Kā izvēlēties sev piemērotāko fitnesa un spēka gumiju?

Vēlies papildināt savu mājas treniņu aprīkojumu, bet nezini, kas tieši Tev vajadzīgs? Viens no populārākajiem mājas treniņu aksesuāriem ir pretestības gumijas. Bet kuras ir labākas, izturīgākas un kāda vispār ir atšķirība starp tām?

Pretestības gumijas ir lieliska alternatīva brīvajiem svariem. Tās neaizņem daudz vietas, līdz ar to, tās var arī ērti uzglabāt un paņemt visur līdzi. Bet kā izvēlēties sev piemērotāko? Ir viegli apjukt plašajā pretestības gumiju piedāvājuma klāstā, tieši tāpēc esam sagatavojuši īsu pārskatu, kas palīdzēs Jums izvēlēties savām vēlmēm un vajadzībām atbilstošāko.

PRETESTĪBAS GUMIJU VEIDI

Sāksim ar to, ka ir 3 galvenie pretestības gumiju veidi: spēka pretestības gumijas, pretestības gumijas ar rokturiem un minibands. Katrai pretestības gumijai ir savas īpašības un attiecīgs pielietojuma veids. 

SPĒKA PRETESTĪBAS GUMIJAS

PRETESTĪBAS GUMIJAS AR ROKTURIEM

MINIBANDS

 

Zemāk esam izveidojuši īsu pārskatu par fitnesa un spēka pretestības gumijām, kādas ir to īpašības un kādiem treniņiem vai vingrinājumiem katra no gumijām ir labāk piemērota. 

SPĒKA PRETESTĪBAS GUMIJAS

Spēka pretestības gumijas parasti ir izgatavotas no lateksa vai gumijas, un tās veido "pabeigtu" cilpu bez pārrāvuma materiālā. Kā liecina nosaukums, šāda veida pretestības gumijas ir ideāli piemērotas pietupieniem, vilkmēm, kā arī vienkārši, lai palielinātu slodzi, veicot, piemēram, kāju treniņus. Ir arī auduma spēka gumijas – to ražošanā specializējas vācu ražotājs – FLEXVIT, kas izgatavo dažāda garuma un uzbūves spēka gumijas, ko izvēlas atkarībā no pielietošanas veida – fizioterapijai, paātrinājuma treniņiem vai spēka treniņiem.

TRX ir radījuši interesantu inovāciju spēka pretestības gumiju lauciņā – TRX Bandit. TRX izgatavo speciāli paredzētus rokturus, kurus var viegli izmantot kopā ar TRX spēka pretestības gumijām, kā arī ar jebkura cita zīmola gumijām. Šo rokturu ergonomiskais dizains padara satvērienu daudz patīkamāku. 

Ražotāji: TRX, SKLZ, Bodylastics, FLEXVIT

 

PRETESTĪBAS GUMIJAS AR ROKTURIEM

Pretestības gumijas ar rokturiem ir izgatavotas no lateksa. Tām ir vai nu nenoņemami rokturi, vai maināmi, kur katrā galā ir skava, kas ļauj piestiprināt pretestības gumiju pie dažādiem sporta aksesuāriem, piemēram, rokturiem, potīšu siksnām un durvju enkuriem, vai izmanot dažādu pretestību gumijas ar vienu rokturu pāri – maināmi rokturi ļauj paplašināt vingrinājumu skaitu, ko var izpildīt mājas apstākļos. Kā budžeta analogu šāda tipa gumijām dažreiz izvēlas fitnesa gumiju lentas, kuru galus tur rokās vai aptin ap rokām (ja pretestība ir lielāka), lai izpildītu daļu līdzīgu vingrinājumu.

Ražotāji: SKLZ (pieejamas gumijas ar maināmiem rokturiem un citi aksesuāri), Escape, Gravity, Bodylastics

 

 

 

 

MINIBANDS

Minibands ir izmērā vismazākās no visām pretestības gumijām. Tās mēdz būt gan šauras, gan platas – ir jāpiemeklē sev ērtākais variants. Šīs gumijas parasti novieto ap augštilbiem, mazliet virs ceļa, tādā veidā trenējot kāju un gūžas muskuļus, savukārt, novietotojot gumiju zem ceļa, to var izmantot izklupieniem un kāju celšanai, vai izmanto roku, plecu un muguras vingrinājumiem. Pēdējā laikā īpaši populāras paliek auduma gumijas – kas nerullējas, vieglāk fiksējas un ir mazgājamas.

Ražotāji: TRX, SKLZ, Fitstore, Bodylastics, FLEXVIT

 

PRETESTĪBAS GUMIJU KOMPLEKTI

Lai arī pretestības gumijas ir iespējams iegādāties atsevišķi, vairums gumiju tiek piedāvātas jau gatavos komplektos, kuros ir dažādu pretestību gumijas, kā piemēram, FLEXVIT, SKLZ vai TRX. Šāds variants ir izcili piemērots gan tiem, kuri tikai vēlas sākt savos treniņos izmantot pretestības gumijas, jo var izvēlēties sev piemērotāko pretestības līmeni, gan arī aktīviem lietotājiem, jo var regulēt pretestību, un veikt vingrinājumus pakāpeniski samazinot pretestību (sākot ar smagāko pretestību pildot maksimāli daudz atkārtojumus, un tad mainīt un uzreiz turpināt ar vieglāko pretestību).

 

Īpašie produkti

SKLZ Mini fitnesa gumijas

SKLZ Mini fitnesa gumijas

SKLZ
19.90
FLEXVIT Chain auduma gumija oranža, viegla

FLEXVIT Chain auduma gumija oranža, viegla

FLEXVIT
23.18