Hanteļu pirkšanas ceļvedis

Hanteļu pirkšanas ceļvedis

Hanteles, bez šaubām, ir viens no populārākajiem fitnesa aprīkojumiem, it īpaši spēka treniņiem - gan sporta zālē, gan mājās. Tā kā ir pieejami tik daudz dažādu hanteļu veidu, kā uzzināt, kuras tieši pirkt?

Izlasiet šo rakstu, pirms pērkat hanteles!

Ir 3 TOP līmeņa hanteles: fiksētas hanteles, regulējamas hanteles un studijas hanteles.

 

Fiksētās hanteles

Fiksētās hanteles ir visizplatītākais brīvo svaru veids, kas atrodams sporta zālē. Parasti tās pārdod pa pāriem un katras hanteles svars ir no 1kg līdz 100kg.

Mazās sporta zāles vai mājas lietotāji parasti pērk fiksēto hanteļu komplektus, kuru svars ir no 2,5 līdz 30 kg. Tomēr tas ir atkarīgs no klientu bāzes vai sava spēka. Lielākas sporta zāles ar plašāku dalībnieku bāzi skatīsies uz hantelēm  no 2,5kg līdz 50kg. Augstākais gals 50–100 kg, būs piemērotāks tām sporta zālēm, kas paredzētas nopietniem svara treniņiem.

Pastāv daudz dažādu fiksēto hanteļu veidu, bet tālāk tiks aprakstīti tie, par kuriem fitnesa konsultantiem tiek jautāts visbiežāk.

 

 

Fiksētās gumijas hanteles

Fiksētās gumijas hanteles ir izturīgas un ilgi lietojamas. Tās ir ideāli piemērotas sporta zālēm, jo viegli tiks galā ar ikdienas lietošanu. Gumijas hanteļu kvalitāte un sajūta lietojot ir izcila, kas padara tās arī par lielisku papildinājumu augstas klases mājas sporta zālei.

Viens no galvenajiem ieguvumiem, izmantojot gumijas nevis hroma vai čuguna hanteles, ir tas, ka tām ir aizsargājošs ārējais pārklājums, kas pasargā gan hanteli, gan glabāšanas statīvu no skrāpējumiem,  iespiedumiem un plaisām. Gumijas hanteles arī ir daudz klusākas, ja tās tiek nomestas zemē. Pie tam gumijas hantelēm parasti ir pievilcīgāks, krāsains dizains un skaidrāka svara numerācija.

 

Fiksētās sešstūra (HEX) hanteles

Sešstūra hanteles tiek sauktas pēc to īpašās formas. Pateicoties daudzām šķautnēm, tās neripos pa grīdu. Šī ir lieliska priekšrocība, ja treniņa laikā Jūs pārslēdzaties starp svariem vai vingrinājumiem un pastāvīgi tos paņemat un noliekat hanteles. Sešstūrainās hanteles ir lieliski piemērotas arī vingrinājumiem uz grīdas (piemēram, veicot atspiešanos, pieturoties pie hantelēm uz grīdas) to stabilitātes dēļ.

Sešstūra hantele parasti ir nedaudz lētāka nekā standarta gumijas vai uretāna hantele, kas padara to par lielisku budžeta opciju. Turklāt seštūra forma padara hanteles viegli uzglabājamas, ja Jums nav speciāla uzglabāšanas plaukta.

 

Regulējamas hanteles

Regulējamas hanteles ir lielisks veids tiem, kuri vēlas dažādus svarus, bet kuriem nav vietas, vai budžeta pilnam fiksēto hanteļu komplektam. Šo hanteļu tehnoloģija ātri attīstās, un daudzi zīmoli piedāvā regulējamus hanteļu risinājumus, bet ar atšķirīgu formu, izmēru un dizainu.

Regulējamo svaru mīnusi ir tādi, ka tie parasti ir diezgan apjomīgi, jo svars ir jāsegmentē pareizi. Tas var arī padarīt tās par neērtām, ja Jūs veicat vingrinājumu “setus”, kur Jums ātri jāmaina svars.

Ņemot vērā visu minēto, regulējamās hanteles būs lieliski piemērotas mājas lietošanai, ja vēlaties ietaupīt vietu un Jums nav vajadzīgi vairāki hanteļu komplekti.

 

Studijas hanteles

Daudzu fitnesa grupu  nodarbību ietvaros tiek izmantoti viegli spēka elementi. Studijas hanteles ir lēti nopērkamas lielos daudzumos un lai tās varētu viegli identificēt, tās mēdz būt arī krāsu kodēti pēc svara.

Studijas hanteles ir (ieskaitot rokturi) pārklātas ar teksturētas gumijas vai neoprēna slāni, lai pasargātu to no regulāras lietošanas radītām sekām. Pilnais pārklājums atvieglo hanteles satveršanu, īpaši kardio vingrinājumu laikā. Šīm hantelēm ir neripojoša forma, kas nodrošinās, ka aprīkojums uz grīdas neradīs briesmas treniņa laikā.

Studijas hanteles parasti tiek pārdotas pa pāriem, un tās ir  labs risinājums mājām, ja meklējat ļoti mazu nominālu svaru. Studijas hanteles parasti svārstās no 0,5 kg līdz 10 kg, un komerciāliem nolūkiem tās parasti  iegādājas komplektos no 40 līdz 50 pāriem.

 

Fiksētās uretāna hanteles

Šīs hanteles arī viens no populārākajiem hanteļu veidiem, taču jau kā augstākas klases opcija, vairāk domāta komerciālai lietošanai. Lai gan uretānam (tehniski poliuretānam vai PU), vizuāli šķietami, nav lielas atšķirības no gumijas hantelēm, ir daudz veiktspējas priekšrocību, kas atspēko nedaudz augstāku cenu.

Pirmkārt, uretāna izstrādājumi ir stiprāki par gumiju. Kosmētisku bojājumu nodarīt ir daudz grūtāk, jo ārējais slānis ir stingrāks un izturīgāks pret skrāpējumiem un pēdām, kas reizēm var rasties uz gumijas. PU hantelēm ir arī priekšrocība, ka tās neatstāj pēdas,  ko bieži izskata kā gumijas hanteļu problēmu, ja tās nomet uz koka vai vinila grīdas. Vēl viens pluss ir tas, ka uretānam nav raksturīgas smaržas, kāda parasti ir gumijai.

Fiksētās hroma hanteles

Metāla hantelēm agrāk ir bijusi liela popularitāte un tās bieži ir lētāka alternatīva modernākām gumijas vai uretāna hantelēm. Čuguna brīvie svari joprojām bieži tiek izmantoti “old school” sporta zālēs un par izdevīgu cenu, tos var nopirkt lietotus. Šāda tipa hantelēm ir gan klasiskas un “sešstūra” formas, tās izturīgas un ļoti cietas, un  iztur smagu ikdienas lietošanu. Tomēr tām ir atdauzīšanas un skrāpējumu risks.

Daudzās sporta zālēs tiek izmantotas tērauda un hromētas hanteles, kas ir ļoti stilīgas. Tās ir izgatavotas no rūdītiem metāliem un skrāpējumu un bojājumu drošs pārklājums, taču tās tomēr nav tik izturīgas kā tas, kuras pārklātas ar gumiju vai uretānu.

Ņemot vērā visu iepriekš minēto, mājas sporta zālēm un sporta zālēm, ar nelielu aizņemtību svaru zonā, hromētas hanteles izskatīsies lieliski un lieliski pildīs arī savu funkciju.

 

 

Hanteles ar maināmiem svara diskiem

Vēl viena populāra opcija mājas lietošanai ir hanteļu ar maināmiem svara diskiem komplekts. Tie sastāv no maza stieņa ar svara diskiem, kas piestiprināti abos galos. Šāda veida hanteles ir ļoti izdevīgs variants cilvēkiem, kuriem nepieciešamas dažāds svars, kā arī tās ļauj ietaupīt vietu mājās. Tās ļauj pielāgot svaru, pievienojot vai noņemot svara diskus, kuri parasti ir no 0,5 kg līdz 2,5 kg.

Komerciālās porta zālēs parasti neizmantot šo veidu, jo fiksētas hanteles ir ērtāka alternatīva.

 

 

 

Uzglabāšanas plaukti un statīvi

Lai visas hanteles uzglabātu vienā vietā, ir svarīgi, lai būtu piemērotas uzglabāšanas vietas. Gumijas, uretāna un čuguna hanteles parasti tiek liktas uz horizontāliem vai vertikāliem statīviem. Horizontālie plaukti parasti spēs turēt 10–12 hanteles pārus divos vai trīs līmeņos; vertikālajos statīvos parasti var atrasties līdzīgs skaits. Studijas hanteles plaukti satur pāri katrā atsevišķā vertikālā vietā katram svaram.

 

 

Īpašie produkti

PowerBlock Maināma svara hanteles PRO EXP, Stage 1, 1-23kg, Pāris
-4%

PowerBlock Maināma svara hanteles PRO EXP, Stage 1, 1-23kg, Pāris

Power Block
842.30 876.64 €